22-02-2018

StuMPA: 1st round !

Op woensdag 21 februari vond de jury van de 9de editie van de StuMPA* plaats . De meer dan 90 ingestuurde tijdschriftadvertenties door de studenten van het 2de en 3de jaar van het Hoger Kunstonderwijs grafisch ontwerp/publiciteit uit de 4 deelnemende scholen werden gejureerd.

De jury bestond uit 3 creatieven: Sam De Win (Prophets), Marie-Laure Cliquennois (TBWA) en Nicolas Gaspart (DDB);  1 docent van de deelnemende scholen: Joseph Daulne (ESA Saint-Luc Liège);  2 journalisten van de vakpers: Astrid Jansen (PUB) en Damien Lemaire (MM – voorzitter); 3 vertegenwoordigers van de uitgevers-leden van Febelmag: Isabelle Van Iseghem (Roularta), Katrien Willems (de Persgroep-Medialaan) en Thierry Hottat (Produpress).

De taak van de jury was uiteraard niet gemakkelijk, gezien het aantal en de kwaliteit van de ingestuurde werken! De leden van de jury beslisten om de onderstaande 19 studenten in de Sanoma arena (Mechelen) te sturen om hun werk te verdedigen:

Haute Ecole Louvain en Hainaut (HELHa) (prof. Isabelle Hubinon)

- Lauric Beugnies

- Maïté Cauchies

- Victoria Chaour

- Madison Hricak

- Nathan Mbouebe

- Aurore Nottebaere

- Romane Spataro

Luca School of Art Ghent (prof. Anneke Rombaut)

- Evi Bevers

- Aaron Denolf

- Jarne Eetesonne

- Mike Kleijnen

- Elise Landuyt

- Louise Maeyaert

- Zoë Sileghem

- Jana Van Oerle

- Lukas Vos

Saint- Luc Bruxelles (prof. Philippe Lepinois)

- Erika De Jesus Paredes

Saint-Luc Liège (prof. Marie Cannella & Vincent Albert)

- Lucie Lebailly

- Chloé Moreau

De verdediging door de studenten voor dezelfde jury én voor een publiek bestaande uit studenten en docenten zal plaatsvinden op vrijdag 30 maart om 14 uurbij Sanoma (Mechelen) in het kader van de Young Creatives Day (in samenwerking met MM en Creative Belgium). Ze zal gevolgd worden door de beraadslaging en de prijsuitreiking.

Op dit event worden de winnaars bekend gemaakt en de 5 Awards uitgereikt, nl. een Gold, een Silver en twee Bronze Awards alsook die van de Best School.

Aan elke Award hangt een mooie prijs: de winnaars van de Gold en de Silver vertrekken in juni naar het prestigieuze ‘Cannes Lions, International Festival of Creativity’, de winnaars van de Bronze worden uitgenodigd op de CB Awards & Party  op 1 juni in Knokke, de genomineerden krijgen een digitaal abonnement op MM en PUB (onze sponsors),…

*De Student Magazine Print Award 2017-2018, StuMPA, is een initiatief van de Federatie van de Belgische magazines, Febelmag, in samenwerking met MM en PUB. De wedstrijd StuMPA is een creatieve wedstrijd en staat open voor alle  studenten van 2deen 3de jaar van het Hoger Kunstonderwijs grafisch ontwerp/reclame. Het uitgangspunt van de StuMPA is het media magazine. De studenten moeten creatief werken rond en met het media magazine (in al zijn vormen, als drie-dimensioneel voorwerp). Maar het is niet alles: ze moeten ook gebruik maken van de mogelijkheden die een digitale extensie biedt om hun idee een duwtje in de rug te geven.

Contact: Nathalie Meskens, 02 558 97 50, nathalie.meskens@theppress.be

StuMPA is sponsored by:

Résultat de recherche d'images pour      Résultat de recherche d'images pour